Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 32

Статистика


Форма входу

Головна » 2013 » Листопад » 5 » Протистояння між двома гілками українських греко-католиків наростає
13:19
Протистояння між двома гілками українських греко-католиків наростає


У Львові представники УПГКЦ  намагалися зірвати акцію УГКЦ, яку проводили священнослужителі храму св. ап. Петра і Павла УГКЦ та львівські семінаристи. Представники УПГКЦ вигукували образливі слова на адресу УГКЦ. Якби у конфлікт вчасно не втрутилися правоохоронці, то між представниками УПГКЦ та УГКЦ виникла б сутичка.

«Минулого тижня ми звернулися до міської ради і поінформували, що хочемо організувати молитовний захід під стінами нашого храму. Ми запросили до себе семінаристів із Львівської духовної семінарії Святого Духа, планували разом із ними провести духовний концерт. Ми вчинили все згідно із законодавством», - розповідає настоятель храму св. ап. Петра і Павла УГКЦ о. Степан Сус.

Під стінами храму св. ап. Петра і Павла УГКЦ, як відомо, щонеділі збираються представники Української Правовірної Греко-Католицької Церкви (УПГКЦ) Антоніна Догнала. .

Поява поруч представників УГКЦ та семінаристів у УПГКЦ викликала невдоволення.

Настоятель храму св. ап. Петра і Павла УГКЦ зазначив, що представники УПГКЦ і раніше проявляли неповагу до них. Перед Службою Божою представники УПГКЦ , зокрема, зупиняють парафіян храму для бесід, запрошуючи приєднатися до своїх молитов. А коли священики УГКЦ у храмі правлять літургію, з двору, через гучномовець, чутно службу УПГКЦ. Духовенство УГКЦ не раз зверталося до представників влади, аби ті заборонили УПГКЦ збиратися попід стінами церкви. Однак їхні звертання так і залишилися без відповіді.

«Міська рада на такі заходи не дає ні дозволу, ні заборони. Громадські організації лише інформують владу. Коли ми бачимо, що може виникнути конфлікт, ми подаємо до суду. У багатьох випадках суд приймав рішення заборонити. Чомусь цього разу він виніс рішення на користь однієї організації, що є зрештою дуже провокативно», - пояснив позицію львівської влади Василь Косів, заступник міського голови з гуманітарних питань.


Переглядів: 656 | Додав: странница | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:


Пошук

Календар

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів